המונח אורתו מולקולארי פירושו: אורתו-תיקון ומולקולארי מהמילה מולקולה, כלומר, איזון המולקולות בגוף. השיטה טוענת כי הגוף חייב לקבל ויטמינים וסיבים תזונתיים. המאזנים את גופנו ומסייעים במניעה וריפוי של מחלות.
מה כוללת השיטה האורתו מולקולארית?
בטיפול האורתו מולקולארי מתרכזים באדם ולא בסימפטומים של מחלתו. , המטפל בודק את הרקע של מחלתו, ממה מורכב התפריט שלו ומצבו הנפשי. המטפל עוזר לאדם לטפל בגופו באמצעות הדרכה מתאימה ומתאים לו את התזונה הנכונה עבורו. חלק עיקרי בטיפול הוא התזונה, משום שבעולם המודרני אנשים צורכים הרבה קלוריות עם ערך תזונתי דל, מזון קפוא ומעובד אותו מחממיםבמיקרוגל. בנוסף לתזונה נכונה, יש להרבות בשתייה ולעסוק בפעילות ספורטיבית למניעת הצטברות של רעלים בגוף. במקביל יש לעסוק בפיתוח הרוחניות ולעסוק בפעילות יצירתיות על מנת להגיע למצב של רוגע ונפש בריאה בגוף בריא.
איזה מזון אסור לאכול.
כדי לאכול בריא יש לצרוך מזון לא מעובד ואורגאני, בלי הרבה שומן ומלח ועם הרבה סיבים תזונתיים.
ג'אנק פוד- יש להפסיק מלצרוך אותו לחלוטין משום שהוא מזיק וחסר כל ערך תזונתי.
סוכר לבן - גורם לעצבנות, החלשת הלבלב, מחלות לב, השמנת יתר ועוד.
קמח לבן -חסר כל מרכיב מזין,לא מתעכל היטב ומשמין.
שומן צמחי מעובד - הנמצא במרגרינה ומאכלים אחרים עלול להוביל למחלות לב ולחץ דם גבוה. יש לצרוך שומנים בלתי רווים הכוללים ויטמין אי שקיימים באגוזים, זרעים, שקדים ועוד.
מזון מעובד ומזון משומר – מכיל צבעי מאכל וכולל גלידות, משקאות ממותקים, ריבות, מאפים ועוד. חלק מצבעי המאכל מובילים להיפראקטיביות וליקויי למידה אצל ילדים.
ממתיקים מלאכותיים – אינם בריאים וגם קפאין השוחק את בלוטת יתרת הכליה. הקפאין נמצא בין היתר בתה ושוקו.
עישון – מבזבז כמויות של ויטמין סי ובעל השפעה מזיקה על מערכת העצבים שלנו. המתכות הרעילות שחודרות לגופנו עם העישון יוצרות רדיקלים חופשיים.
אלכוהול – פוגע בכבד, מונע ספיגה של אבץ ועוזר בצבירה של רעלים בגוף.
מדוע תזונה לא נכונה יכולה לגרום להתפרצות מחלות?
הגוף צריך לקבל את החומרים הדרושים לו ולנצלם במלואם על מנת לייצר אנרגיה וליצור תאים חדשים. הגוף צריך להתמודד עם נזקים כמו קרינה, זיהום אוויר, מזון מעובד, תרופות, עישון ועוד. כולם גורמים לעליית הרדיקלים החופשיים בגוף. כשהגוף לא מצליח להתגבר על הרעלים ולנקזם מתחילות להתעורר מחלות כמו: סרטן, בריחת סידן, סכרת , אסטמה ועוד.
כיצד מקפידים על תזונה נכונה?
- צריך לשמור על יחס נכון בין כמות המזון הנצרכת ובין
כמות האנרגיה שיוצאת.
- יש לאכול מזון אורגאני שלא רוסס.
- לגוון את התזונה ולצרוך פחמימות מורכבות, פירות וירקות, כמות
נכונה של חלבונים ושומנים מן החי העתירים
ויטמינים ומינרלים. השומנים לא צריכים להוות יותר
משלושים אחוזים מהצריכה היומית.
- להרבות בשתייה ולהימנע משתייה קלה.
- להרבות בצריכת נבטים, אגוזים, ביצים וכו'.
- להוסיף לתפריט תוספי מזון.